El dijous 24 de gener a les 8 del vespre s’ha donat el tret de sortida a l’Any d’Els Llops en una trobada dels lectors amb l’autor de la novel·la “Els Llops”, el balaguerí Francesc Puigpelat.

Un centenar de persones han participat en la conferència col·loqui realitzada a la Biblioteca Margarida de Montferrat per l’escriptor.

Els lectors han intercanviat opinions, anècdotes, inquietuds i dubtes amb l’autor de l’obra. L’acte s’ha tancat amb una copa de vi per a tots els assistents.

L’Any d’Els Llops és un projecte ideat pel Centre Excursionista de Balaguer que unint esforços amb la Biblioteca Margarida de Montferrat i el Museu de la Noguera han organitzat un programa d’activitats per conèixer els principals escenaris de la novel·la “Els Llops” de Francesc Puigpelat.

Es tracta de crear una ruta literària que combina la part literària amb la part històrica (conferències i explicació històrica de les sortides) i la part d’excursionisme en forma de rutes a peu.

Les sortides es combinaran amb diverses conferències al Museu de la Noguera sobre alguns dels temes tractats al llibre com la construcció del Canal d’Urgell o la batalla del RIF, entre d’altres.

Pel que fa a les sortides a peu es planificaran sempre itineraris amb un nivell de dificultat baix per poder acollir públic divers i en alguns casos, públic no habituat a les excursions per la muntanya.