La Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer uniren esforços per dur a terme un projecte comú: L’any d’Els Llops, basat en la novel·la del mateix títol de l’autor nascut a Balaguer, Francesc Puigpelat.

Aquest projecte s’inciarà amb la lectura de la novel·la de Francesc Puigpelat i una trobada dels lectors amb l’autor per comentar-la. Aquest acte que tindrà lloc el dijous dia 24 a les 8 del vespre a la Biblioteca donarà el tret de sortida a l’Any d’Els Llops.

A partir dels escenaris del llibre s’ha dissenyat un programa d’activitats que combinarà diferents conferències amb rutes a peu per conèixer els llocs que surten a la novel·la, combinant la part literària amb la part històrica (conferències i explicació històrica de les sortides) i la part d’excursionisme amb rutes a peu.

Les sortides es combinaran amb diverses conferències al Museu sobre alguns dels temes tractats al llibre com la construcció del Canal d’Urgell o la batalla del RIF, entre d’altres.
Pel que fa a les sortides a peu es planificaran sempre itineraris amb un nivell de dificultat baix per poder acollir públic divers i en alguns casos, públic no habituat a les excursions per la muntanya.