Si a la vida és important la formació més encara ho és en l’àmbit de la muntanya ja que en ocasions hi afrontem situacions on ens hi juguem força i cal estar preparats per encarar-les amb les màximes garanties.
El Centre Excur-sionista Balaguer, com a gran coneixedor, ofereix formació per als seus socis i també per els que no ho són. Tots aquells que realitzen activitats hivernals, es van poder informar el passat divendres 10 de gener, ja que es va organitzar una interessant xerrada enfocada en la seguretat en terreny d’allaus.
L’expert Jordi Gavaldà (responsable del Centre de Predicció d’Allaus del Conselh Generau d’Aran i membre d’ACNA) va tractar el tema en qüestió amb l’objectiu de conscienciar-nos sobre el risc i la perillositat que pot tenir moure’s en la muntanya hivernal.
Nocions relatives al material necessari, com planificar la sortida, com moure’s evitant zones de risc, com analitzar la predicció meteorològica i del butlletí d’allaus i d’altres qüestions van instruir als nombrosos assistents a la xerrada, que els va servir per estar informats dels perills i del material que es necessita per fer una activitat molt bonica però sempre molt perillosa si no s’està preparat.